KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dyrekcja

Jarosław Zaroń - Dyrektor MSCDN 

e-mail: jaroslaw.zaron@mscdn.edu.pl

tel.: 22 536 60 03

Dyrektor w szczególności:

  1. zarządza działalnością Centrum i reprezentuje je na zewnątrz;
  2. jest przełożonym wszystkich pracowników Centrum;
  3. dokonuje czynności z zakresu prawa pracy na zasadach określonych odrębnymi przepisami;
  4. kieruje sprawami Centrum poprzez wydawanie poleceń służbowych oraz wewnętrznych aktów normatywnych;
  5. sprawuje nadzór nad gospodarowaniem środkami finansowymi i mieniem Centrum;
  6. zapewnia funkcjonowanie adekwatnej, skutecznej i efektywnej kontroli zarządczej;
  7. składa oświadczenia woli w zakresie praw i zobowiązań majątkowych związanych z działalnością Centrum;
  8. opiniuje powierzenia stanowisk nauczycielom-doradcom metodycznym szkół znajdujących się w rejonie działania Centrum;
  9. sprawuje nadzór pedagogiczny nad realizacją zadań przez nauczycieli Centrum oraz nauczycieli-doradców metodycznych województwa mazowieckiego;

W przypadku nieobecności Dyrektora w pracy zakres jego praw i obowiązków przejmuje Wicedyrektor ds. Edukacyjnych.

Oświadczenie majątkowe Dyrektora  https://bip.mazovia.pl/bip/oswiadczenia-majatkowe/kierownicy-wojew-jednostek-organizacyjnych/osoba,114.html


Teresa Makulska - Wicedyrektor ds. Edukacyjnych


Andrzej Boczek - Wicedyrektor ds. Administracyjno-Gospodarczych 


Mariola Zdanowicz - Główny Księgowy 

Podmiot udostępniający informację:
Mazowieckie Samorządowe Centrum Doskonalenia Nauczycieli
odpowiada: Jarosław Zaroń
data: 16-03-2020
wytworzył: Marta Konarzewska
data: 16-03-2020
data: 16-03-2020
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 11-01-2019 - Edycja treści
  • 09-01-2019 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 933